• Slideshow01

  Zöld Út
  Természetjárók Egyesülete

 • Slideshow02

  Zöld Út
  Természetjárók Egyesülete

 • Slideshow03

  Zöld Út
  Természetjárók Egyesülete

 • Slideshow03

  Zöld Út
  Természetjárók Egyesülete

A Palóc Olümposz zarándok ösvénye

Kategória
*** Közepes túra
Dátum:
2021-06-12
Túravezető:
Józsa Gábor
Táv:
8,5 km
Szint:
510 m
Tájegység:
Karancs-Medves vidéke
Útvonal:
Karancsalja – Hármas kereszt – Karancs, Szent Margit kápolna – Karancs, kilátó – Kőbányai út – Salgótarján, Tóstrand

A „Palóc Olümposzra” zarándoklók régi útját követjük a megújított Hármas kereszt érintésével a Karancs-hegy két csúcsára a Margit kápolnához és a kilátóhoz. A hegy tetejéről gyönyörű panoráma nyílik a környék látnivalóira.

A túra a Karancs-hegy egyik ritkán járt útját mutatja be az érdeklődőknek, mely során a helyiek által évente néhányszor járt zarándokutat járjuk be. Érintjük többek között a néhány évvel ezelőtt teljesen felújított Hármas keresztet és az elmúlt évtizedekben folyamatosan újított Szent Margit kápolnát. A túra csúcspontjaként a Karancs-hegy tetején található kilátóról gyönyörködhetünk szűkebb hazánk és északi szomszédunk természeti látnivalóiban. A túra zárásaként egy túrázók által kedvelt forrás vizével olthatjuk szomjunkat és az egykori kőbánya romjait is megtekinthetjük. Túránk a Tóstrandnál található autóbusz megállónál ér véget

A meredek hegyoldal miatt túrabot ajánlott.

Találkozó 9.15-kor a karancsaljai futball pályánál. Megközelíthető a salgótarjáni autóbusz-pályaudvarról 9.00-kor Karancsberénybe induló autóbusszal, leszállás Karancsalja utolsó megállójánál.

 
 

Powered by iCagenda

Elérhetőségünk

Péntekenként 16:00–17:00 között vagyunk megtalálhatók a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központban.

Címünk: 3100 Salgótarján, Fő tér 5.

Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36.

E-mail: info@zute.hu