Bércről-bércre, Csillebércre

Kategória
*** Közepes túra
Dátum:
2019-05-19
Túravezető:
Miheller Tibor
Táv:
15,0 km
Szint:
700 m
Útvonal:
Budaörs – Kő-hegy – Odvas-hegy – Sorrentó – Csillebérc – Normafa – János-hegy – Szépjuhászné

Az Odvas-hegy bércének meghódítása, egy szép ráadás túrával. Az oda- és visszaút egyénileg történik. Találkozó a budaörsi templomnál 9:00-ig. Csak edzett túrázóknak ajánlott!

A Budai-hegység legdélebbi, ugyanakkor leglátványosabb hegyei a Budaörsöt övező Csíki-hegyek fokozottan védett területe. Először a Kő-hegyet hódítjuk meg, A kápolna megtekintése után a völgyben megbújó házak között az Odvas-hegyre mászunk át. Az elképesztően szép, mediterrán jellegű, fehér mészkősziklákkal pettyezett gerincen, bizarr sziklaalakzatok között egyensúlyozunk. A következő látványos állomás a Farkas-hegy. Itt áll a vitorlázó-emlékmű, az egykori repülőtérre emlékezve. A túra kitér a Sorrento szikláihoz, majd a Csillebérci gyermektábor mögött éri el a budai kiránduló övezetet. A délutáni panorámában már az Erzsébet  kilátó tetején gyönyörködhetünk.

Ajánlott megközelítés Salgótarjánból az 5:40-es busszal, a Stadiontól 20-30 perc a 2-es, a Keletitól a 4-es metróval. A Móricz Zsigmond körtérről a 240-es busz 7:46 és 8:18-kor indul (18’), vagy Kelenföldről a 40-es 8:08 és 8:38-kor (10’). Cél a Templomtér.

Szükséges felszerelés:

- bakancs, vagy mészkősziklára alkalmas túracipő

 
 

Powered by iCagenda

Elérhetőségünk

Péntekenként 16:00–17:00 között vagyunk megtalálhatók a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központban.

Címünk: 3100 Salgótarján, Fő tér 5.

Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36.

E-mail: info@zute.hu