Általános tudnivalók

A túrára az időjárásnak megfelelően, rétegesen öltözzetek, hogy a terepviszonyokhoz és a menetsebességhez igazodva könnyebben változtathassatok a ruházaton. Lehetőleg zárt lábbelit használjatok, javasoljuk a recézett talpú, legalább bokáig érő cipőt, bakancsot, esetleg a „serpa szandált”. Arra alkalmatlan öltözékben a túrán senki sem vehet részt!

Enni- és innivalóról mindenki magának gondoskodjon. Meleg időben kerüljétek a gyorsan romló élelmiszereket. Ha gyógyszert szedtek, a használati utasítással együtt csomagoljátok be azt és tájékoztassátok róla a túravezetőt. A tériszonyotokat is időben jelezzétek. A túrához szükséges anyagokat (élelem, tartalék ruházat, gyógyszer, térkép stb.) hátizsákba, esetleg oldalzsákba pakoljátok, hogy mindkét kezetek szabad legyen. Fontos, hogy csak annyit csomagoljatok, amennyit el is bírtok!
Végezetül még két tanács: csak azokra a túrákra jelentkezzetek, amelyek fizikai teherbírásotoknak és egészségi állapototoknak megfelelnek.
Ha a túrán nem kívántok végiggyalogolni, időben tájékoztassátok a vezetőt. A túravezető a kiírt útvonaltól csak indokolt esetben tér el, tehát más irányú program miatt rövidítést ne kérjetek, hanem egy útba eső lakott helyen szakítsátok meg a túrát, a korábbi hazautazás érdekében.
Ha segíteni akarjátok a természetjárást a személyi jövedelemadótok 1%-ával, és azt rajtunk keresztül óhajtjátok megtenni, figyelmetekbe ajánljuk egyesületünk 18630705-1-12 adószámát. Előre is köszönjük a segítséget!
A túrák változtatásának jogát fenntartjuk, azokon mindenki saját felelősségére vehet részt.
Minden kirándulni, túrázni vágyót szeretettel hívunk és várunk!

<< Vissza

Elérhetőségünk

Péntekenként 16:00–17:00 között vagyunk megtalálhatók a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központban.

Címünk: 3100 Salgótarján, Fő tér 5.

Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36.

E-mail: info@zute.hu