Karancs-Medves 50/35/20

EBBEN AZ ÉVBEN A TELJESÍTMÉNYTÚRA HÁROM TÁVJA AZ ÉPPEN AKTUÁLIS JÁRVÁNYÜGYI ELŐÍRÁSOKAT BETARTVA, EGYÉNI TÚRAKÉNT TELJESÍTHETŐ.

 2021. április 19. – május 2.

 

Kedves Túratárs!


Az idei évben a pandémia miatt rendhagyó módon rendezzük meg a Karancs-Medves teljesítménytúrát. Ennek legfőbb sajátossága, hogy az ellenőrző pontokon nem fogsz pontőrökkel találkozni, e helyett kérdések szerepelnek az itinerben, melyekre helyes választ adva tekintjük igazoltnak a ponton való megjelenést. Kérjük, azt is rögzítsd, mikor (dátum, óra, perc) jártál a pontnál! A válaszokat egy online űrlapon kell majd megadnod. Javasoljuk, hogy a kérdéseket már indulás előtt nézd át, hogy mikor odaérsz, már tudd, mit kell keresned. A választ neked tetsző módon dokumentálhatod: fényképpel, felírva valahová: telefonba, papírra, a kinyomtatott itineren bekarikázva... Mielőtt elindulsz otthonról, gondold végig, nálad vannak-e a szükséges eszközök (óra, ceruza, papír, fényképező, telefon...)! A teljesítés igazolásának egyik módja a kitöltött űrlap. Másik lehetőséged, hogy a rögzített nyomvonalat elküldöd nekünk e-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). Ha csapattal indulsz (a járvány elleni intézkedések betartásával!), vedd figyelembe, hogy egy rögzített nyomvonal egyetlen indulót igazol, azaz csak az először beérkezett nyomvonal beküldőjének fogadjuk el a teljesítést.

Előre regisztrálni nem kell és nevezési díj sincs, de a kitűző és emléklap díjazást postán tudjuk majd elküldeni az önköltségi ár (600 Ft) utalása után. Az űrlapon és az emailben is kérheted díjazást, az utaláshoz szükséges adatokat emailben küldjük majd el.

A túrákat 2021. május 2-ig lehet teljesíteni.

A megszokottól eltérően a túra során nem tudunk ellátást és eligazítást biztosítani. A helyszíni megjelenéssel minden túrázó elfogadja, hogy egyéni túrát teljesít, a helyszínen és a túrán saját felelősségére vesz részt, és az Egyesülettől semmilyen jogcímen nem követelhet kártérítést!
Kérünk minden túratársat az érvényben lévő szabályok betartására!

Az itiner letöltéséhez és az űrlap eléréséhez görgess lejjebb a teljesítendő távhoz!


Jó túrázást, sikeres teljesítést kívánunk!

 

Karancs-Medves 50

Karancs-Medves 50

 • Táv: 49,6 km
 • Szint: 2016 m 
 • Rajt és cél: Galcsik Fogadó, 3100 Salgótarján, Karancs út 9.
 • Szintidő: 12 óra
 • Útvonal: Salgótarján – Pipis-hegy – Ceberna-völgy bejárata – Karancsalja – Kápolna-hegy – Karancs-csúcs – Somoskőújfalu vá. – Salgóvár – Somoskő – Medves-fennsík – Rónabánya – Szilvás-kő – Szőröspuszta – Kota – Somlyó – Pécskő-nyereg – Dolinka – Salgótarján
 • Itiner letöltése

  Teljesítés igazolása űrlap

  GPX letöltése

  GDB letöltése

Karancs-Medves 35

Karancs-Medves 35

 • Táv: 38,3 km
 • Szint: 1586 m 
 • Rajt és cél: Galcsik Fogadó, 3100 Salgótarján, Karancs út 9.
 • Szintidő: 10 óra 
 • Útvonal: Salgótarján – Pipis-hegy – Ceberna-völgy bejárata – Kápolna-hegy – Karancs-csúcs – Somoskőújfalu vá. – Salgóvár – Salgóbánya – Medves-fennsík – Rónabánya – Szilvás-kő – Inászói elágazás – Inászó – Pécskő-nyereg – Salgótarján
 • Itiner letöltése

  Teljesítés igazolása űrlap

  GPX letöltése

  GDB letöltése

Karancs-Medves 20

Karancs-Medves 20

 • Táv: 23,0 km
 • Szint: 777 m 
 • Rajt és cél: Galcsik Fogadó, 3100 Salgótarján, Karancs út 9.
 • Szintidő: 7 óra 
 • Salgótarján – Pipis-hegy – Ceberna-völgy bejárata – Kercseg-lapos – Somoskőújfalu vá. – Salgóvár – Boszorkány-kő – az egykori fogaskerekű kisvasút nyomvonala – Ponyi-puszta – Gedőcz – Salgótarján
 • Itiner letöltése

  Teljesítés igazolása űrlap

  GPX letöltése

  GDB letöltése

Információk

Információk

A rajt a főtéri vasúti megállótól 300 m-re, az autóbusz pályaudvartól 200 m-re található.

Ajánlott térképeink: A Karancs, a Medves és a Heves-Borsodi-dombság, illetve a Cserhát turistatérképe

Mindhárom táv többnyire jelzett utakon halad, de mivel most nem lesznek kint segítők, sem szalagozás, javasoljuk a GPS-track letöltését.

Adatkezelési tájékoztató

További információ:

Józsa Gábor, 06-30-410-29-47, Miheller Tibor, 06-70-436-34-34, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Elérhetőségünk

Péntekenként 16:00–17:00 között vagyunk megtalálhatók a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központban.

Címünk: 3100 Salgótarján, Fő tér 5.

Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36.

E-mail: info@zute.hu